Συνθετικές εργασίες (15) Συνθετικές εργασίες και εργαστήρια

Συνθετικές εργασίες

Διαθεματικές εργασίες για το σχολικό έτος 2021-22

Μετά από αρκετούς μήνες εντατικής εργασίας κάτω από την καθοδήγηση των εκπαιδευτών, έφτασε η στιγμή των παρουσιάσεων των συνθετικών εργασιών. Κάθε χρόνο το αποτέλεσμα μας ξαφνιάζει ευχάριστα επειδή εκτός των χρήσιμων πληροφοριών οι εκπαιδευόμενοι αποδεικνύονται ικανοί να παρουσιάσουν με άρτιο τρόπο το έργο τους και να μεταφέρουν στην ολομέλεια τις γνώσεις που απέκτησαν μέσα από αυτή τη διαδικασία. Όμως εκτός από τις γνώσεις, έχουν βελτιωθεί και σε έναν ακόμη τομέα, αυτόν των «soft skills» όπως ονομάζονται. Σε αυτόν περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, οι δεξιότητες αναζήτησης, κριτικής αποτίμησης, αφαιρετικής ικανότητας και δημιουργικής σύνθεσης. Είμαστε πολύ περήφανοι για τους εκπαιδευόμενους και τους εκπαιδευτές μας.

Στους παρακάτω υπερσυνδέσμους μπορείτε να βρείτε τις  διαθεματικές εργασίες που εκπονήθηκαν από τους εκπαιδευόμενους του ΣΔΕ Δράμας την σχολική χρονιά 2021-21:

Φωτογραφικό υλικό από την παρουσίαση των συνθετικών εργασιών μπορείτε να δείτε εδώ.

Διαβάστε περισσότερα...

Διαθεματικές εργασίες για το σχολικό έτος 2020-21

Στους παρακάτω υπερσυνδέσμους μπορείτε να βρείτε τις  διαθεματικές εργασίες που εκπονήθηκαν από τους εκπαιδευόμενους του ΣΔΕ Δράμας την σχολική χρονιά 2020-21:

Διαβάστε περισσότερα...

Διαθεματικές εργασίες για το σχολικό έτος 2018-19

Στους παρακάτω υπερσυνδέσμους μπορείτε να βρείτε τις  διαθεματικές εργασίες που εκπονήθηκαν από τους εκπαιδευόμενους του ΣΔΕ Δράμας την σχολική χρονιά 2018-19:

Διαβάστε περισσότερα...

Παρουσιάσεις διαθεματικών εργασιών (Projects)

Με τη σχολική χρονιά να φτάνει προς το τέλος της, ήρθε και η ώρα να παρουσιάσουν οι ομάδες των εκπαιδευομένων του ΣΔΕ Δράμας τις διαθεματικές εργασίες που ανέλαβαν να ολοκληρώσουν αυτή τη χρονιά. Την Πέμπτη 30 Μαΐου 2019, σε μία κατάμεστη αίθουσα και μετά από μία μικρή ανασκόπηση της χρονιάς που επιχείρησε ο διευθυντής του σχολείου, οι υπεύθυνοι της κάθε ομάδας στάθηκαν απέναντι στους συνεκπαιδευόμενούς τους, αλλά και απέναντι στο άγχος και την ανασφάλειά τους. Και όμως στο τέλος κατάφεραν να τους κερδίσουν όλους. Με σταθερή φωνή και εμπιστοσύνη στις δυνατότητές τους παρουσίασαν το έργο της ομάδας τους και απέσπασαν το χειροκρότημα του κοινού. Το άρτιο αυτό αποτέλεσμα προήλθε από τη σύνθεση των ατομικών δυνατοτήτων του κάθε μέλους της ομάδας, αλλά και από τη μεθοδική παρακολούθηση, καθοδήγηση και υποστήριξη που παρείχαν οι εκπαιδευτές σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, επιβεβαιώνοντας ότι η μάθηση είναι τόσο ατομική, όσο και κοινωνική υπόθεση.

Φωτογραφίες από την εκδήλωση μπορείτε να δείτε εδώ.

Διαβάστε περισσότερα...

Ολοκλήρωση και παρουσίαση των διαθεματικών εργασιών (projects) 2017-18

Στα πλαίσια της "Ημέρας ευαισθητοποίησης και διάδοσης του έργου του ΣΔΕ Δράμας" οι εκπαιδευόμενοι παρουσίασαν το αποτέλεσμα της έρευνάς τους στα τρία project που υλοποίησαν τη φετινή χρονιά.  Πιο συγκεκριμένα, οι διαθεματικές εργασίες που υλοποιήθηκαν (και οι αντίστοιχες παρουσιάσεις) ήταν: 

1. Πολιτισμός του νομού Δράμας

2. Διαχείριση απορριμμάτων

3. Πρώτες Βοήθειες

Τόσο το υλικό όσο και οι παρουσιάσεις των εκπαιδευομένων κυμάνθηκαν σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα. Κοινή διαπίστωση επίσης των εκπαιδευτών ήταν ότι οι εκπαιδευόμενοι έμαθαν να αναζητούν τη γνώση, να αποτιμούν την αξία και την εγκυρότητά της, να την οργανώνουν και να την παρουσιάζουν με αποτελεσματικό τρόπο. Αλλαγές επήλθαν και σε θέματα στάσεων καθώς οι εκπαιδευόμενοι, ανάλογα με το project στο οποίο συμμετείχαν, έμαθαν να σέβονται και να προστατεύουν το περιβάλλον, να συνδράμουν τους συνανθρώπους τους σε δύσκολες στιγμές και να τιμούν τον πολιτισμό της περιοχής τους. Η παρουσίαση των project ολοκληρώθηκε με μία γιορτή που έλαβε χώρα στην αυλή του σχολείου, με πολύ φαγητό, κρασί και μουσική. Φωτογραφίες από την εκδήλωση μπορεί τε να δείτε εδώ.

Διαβάστε περισσότερα...

Επίσκεψη στο οινοποιείο Παυλίδη

Στο πλαίσιο της διαθεματικής εργασίας με θέμα Πολιτισμός του νομού Δράμας οι συμμετέχοντες εκπαιδευόμενοι, μαζί με τους υπεύθυνους εκπαιδευτές, επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν στους χώρους του οινοποιείου Παυλίδη, στα Κοκκινόγεια Δράμας. Οι υπεύθυνοι του κτήματος Παυλίδη εξήγησαν στους εκπαιδευόμενους τη διαδικασία που ακολουθούν σε κάθε στάδιο οινοποίησης, παρουσίαζοντας ταυτόχρονα τα μηχανήματα και τους χώρους μέσα στους οποίους τελείται το κάθε στάδιο. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με ένα σεμινάριο γευσιγνωσίας, στη διάρκεια του οποίου οι εκπαιδευόμενοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν διαφορετικές ετικέτες του οινοποιείου μέσα στην υπέροχη υπόγεια κάβα του.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Κτήμα Παυλίδη για τη φιλοξενία του και τις γνώσεις που μας μετέδωσε. Είναι βέβαιο ότι αυτές θα μας βοηθήσουν να εκτιμούμε καλύτερα το κρασί που πίνουμε και να τιμούμε την περιοχή και τους κατοίκους της που συνεχίζουν με επιτυχία μία χιλιόχρονη πορεία οινοποίησης. Φωτογραφίες από την επίσκεψη μπορείτε να δείτε εδώ.

Διαβάστε περισσότερα...

Διαθεματικές εργασίες για το σχολικό έτος 2017-18

Οι διαθεματικές εργασίες που θα υλοποιηθούν τη σχολική χρονιά 2016-17 στο ΣΔΕ Δράμας θα είναι:

1. Πολιτισμός του νομού Δράμας, με συμμετέχοντες τον Υποδιευθυντή του Σ.Δ.Ε. Δράμας κ. Ταουσάνη Ιωάννη, κλάδου ΠΕ 01, τον αποσπασμένο εκπαιδευτικό κ. Καζαντζίδη Μιλτιάδη, κλάδου ΠΕ 03 και την εκπαιδεύτρια ενηλίκων κα. Δερμεντζή Καλλιόπη κλάδου ΠΕ19.

2. Διαχείριση απορριμμάτων, με συμμετέχοντες τον Διευθυντή του Σ.Δ.Ε. Δράμας κ. Καριπίδη Νικόλαο, κλάδου ΠΕ 19, τον Υποδιευθυντή του Σ.Δ.Ε. Δράμας κ. Ταουσάνη Ιωάννη, κλάδου ΠΕ 01, την αποσπασμένη εκπαιδευτικό κ. Μνηματίδου Μαρία, κλάδου ΠΕ 02, την εκπαιδεύτρια ενηλίκων κ. Χιοκτουρίδου Κλαίρη, κλάδου ΠΕ 12.13. και την εκπαιδεύτρια ενηλίκων κα. Στράντζαλη Δέσποινα κλάδου ΠΕ06.

3. Πρώτες Βοήθειες, με συμμετέχοντες τον Υποδιευθυντή του Σ.Δ.Ε. Δράμας κ. Ταουσάνη Ιωάννη, κλάδου ΠΕ 01, την αποσπασμένη εκπαιδευτικό κ. Μυλωνά Ελισσάβετ, κλάδου ΠΕ 09 και τον εκπαιδευτή ενηλίκων κ. Αγγελούση Στέφανο, κλάδου ΤΕ 16.

Διαβάστε περισσότερα...

Ολοκλήρωση και παρουσίαση των διαθεματικών εργασιών (projects) 2016-17

Στα πλαίσια της "Ημέρας ευαισθητοποίησης και διάδοσης του έργου του ΣΔΕ Δράμας" οι εκπαιδευόμενοι παρουσίασαν το αποτέλεσμα της έρευνάς τους στα τρία project που υλοποίησαν τη φετινή χρονιά.  Πιο συγκεκριμένα, οι διαθεματικές εργασίες που υλοποιήθηκαν (και οι αντίστοιχες παρουσιάσεις) ήταν: 

1. Πολιτιστικοί περίπατοι στη Δράμα, με συμμετέχοντες τον Υποδιευθυντή του Σ.Δ.Ε. Δράμας κ. Ταουσάνη Ιωάννη, κλάδου ΠΕ 01, την αποσπασμένη εκπαιδευτικό κ. Φιλτσόγλου Αναστασία, κλάδου ΠΕ 02 και την ωρομίσθια εκπαιδεύτρια Δερμεντζή Καλλιόπη.

 2. Ποιότητα ζωής στην Τρίτη Ηλικία, με συμμετέχοντες τον Υποδιευθυντή του Σ.Δ.Ε. Δράμας κ. Ταουσάνη Ιωάννη, κλάδου ΠΕ 01, την αποσπασμένη εκπαιδευτικό κ. Μυλωνά Ελισσάβετ, κλάδου ΠΕ 09 και την ωρομίσθια εκπαιδεύτρια Ιωάννου Ναταλία

3. Φωτογραφική ματιά και αποτύπωση, με συμμετέχοντες τον αποσπασμένο εκπαιδευτικό κ. Ουζούνη Αθανάσιο, κλάδου ΠΕ 04.05, τον Διευθυντή του Σ.Δ.Ε. Δράμας κ. Καριπίδη Νικόλαο, κλάδου ΠΕ 19 και τον ωρομίσθιο εκπαιδευτή Ξενιτίδη Κλεάνθη.

 

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS