Συνθετικές εργασίες (11) Συνθετικές εργασίες και εργαστήρια

Συνθετικές εργασίες

Παρουσιάσεις διαθεματικών εργασιών (Projects)

Με τη σχολική χρονιά να φτάνει προς το τέλος της, ήρθε και η ώρα να παρουσιάσουν οι ομάδες των εκπαιδευομένων του ΣΔΕ Δράμας τις διαθεματικές εργασίες που ανέλαβαν να ολοκληρώσουν αυτή τη χρονιά. Την Πέμπτη 30 Μαΐου 2019, σε μία κατάμεστη αίθουσα και μετά από μία μικρή ανασκόπηση της χρονιάς που επιχείρησε ο διευθυντής του σχολείου, οι υπεύθυνοι της κάθε ομάδας στάθηκαν απέναντι στους συνεκπαιδευόμενούς τους, αλλά και απέναντι στο άγχος και την ανασφάλειά τους. Και όμως στο τέλος κατάφεραν να τους κερδίσουν όλους. Με σταθερή φωνή και εμπιστοσύνη στις δυνατότητές τους παρουσίασαν το έργο της ομάδας τους και απέσπασαν το χειροκρότημα του κοινού. Το άρτιο αυτό αποτέλεσμα προήλθε από τη σύνθεση των ατομικών δυνατοτήτων του κάθε μέλους της ομάδας, αλλά και από τη μεθοδική παρακολούθηση, καθοδήγηση και υποστήριξη που παρείχαν οι εκπαιδευτές σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, επιβεβαιώνοντας ότι η μάθηση είναι τόσο ατομική, όσο και κοινωνική υπόθεση.

Φωτογραφίες από την εκδήλωση μπορείτε να δείτε εδώ.

Διαβάστε περισσότερα...

Ολοκλήρωση και παρουσίαση των διαθεματικών εργασιών (projects) 2017-18

Στα πλαίσια της "Ημέρας ευαισθητοποίησης και διάδοσης του έργου του ΣΔΕ Δράμας" οι εκπαιδευόμενοι παρουσίασαν το αποτέλεσμα της έρευνάς τους στα τρία project που υλοποίησαν τη φετινή χρονιά.  Πιο συγκεκριμένα, οι διαθεματικές εργασίες που υλοποιήθηκαν (και οι αντίστοιχες παρουσιάσεις) ήταν: 

1. Πολιτισμός του νομού Δράμας

2. Διαχείριση απορριμμάτων

3. Πρώτες Βοήθειες

Τόσο το υλικό όσο και οι παρουσιάσεις των εκπαιδευομένων κυμάνθηκαν σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα. Κοινή διαπίστωση επίσης των εκπαιδευτών ήταν ότι οι εκπαιδευόμενοι έμαθαν να αναζητούν τη γνώση, να αποτιμούν την αξία και την εγκυρότητά της, να την οργανώνουν και να την παρουσιάζουν με αποτελεσματικό τρόπο. Αλλαγές επήλθαν και σε θέματα στάσεων καθώς οι εκπαιδευόμενοι, ανάλογα με το project στο οποίο συμμετείχαν, έμαθαν να σέβονται και να προστατεύουν το περιβάλλον, να συνδράμουν τους συνανθρώπους τους σε δύσκολες στιγμές και να τιμούν τον πολιτισμό της περιοχής τους. Η παρουσίαση των project ολοκληρώθηκε με μία γιορτή που έλαβε χώρα στην αυλή του σχολείου, με πολύ φαγητό, κρασί και μουσική. Φωτογραφίες από την εκδήλωση μπορεί τε να δείτε εδώ.

Διαβάστε περισσότερα...

Επίσκεψη στο οινοποιείο Παυλίδη

Στο πλαίσιο της διαθεματικής εργασίας με θέμα Πολιτισμός του νομού Δράμας οι συμμετέχοντες εκπαιδευόμενοι, μαζί με τους υπεύθυνους εκπαιδευτές, επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν στους χώρους του οινοποιείου Παυλίδη, στα Κοκκινόγεια Δράμας. Οι υπεύθυνοι του κτήματος Παυλίδη εξήγησαν στους εκπαιδευόμενους τη διαδικασία που ακολουθούν σε κάθε στάδιο οινοποίησης, παρουσίαζοντας ταυτόχρονα τα μηχανήματα και τους χώρους μέσα στους οποίους τελείται το κάθε στάδιο. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με ένα σεμινάριο γευσιγνωσίας, στη διάρκεια του οποίου οι εκπαιδευόμενοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν διαφορετικές ετικέτες του οινοποιείου μέσα στην υπέροχη υπόγεια κάβα του.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Κτήμα Παυλίδη για τη φιλοξενία του και τις γνώσεις που μας μετέδωσε. Είναι βέβαιο ότι αυτές θα μας βοηθήσουν να εκτιμούμε καλύτερα το κρασί που πίνουμε και να τιμούμε την περιοχή και τους κατοίκους της που συνεχίζουν με επιτυχία μία χιλιόχρονη πορεία οινοποίησης. Φωτογραφίες από την επίσκεψη μπορείτε να δείτε εδώ.

Διαβάστε περισσότερα...

Διαθεματικές εργασίες για το σχολικό έτος 2017-18

Οι διαθεματικές εργασίες που θα υλοποιηθούν τη σχολική χρονιά 2016-17 στο ΣΔΕ Δράμας θα είναι:

1. Πολιτισμός του νομού Δράμας, με συμμετέχοντες τον Υποδιευθυντή του Σ.Δ.Ε. Δράμας κ. Ταουσάνη Ιωάννη, κλάδου ΠΕ 01, τον αποσπασμένο εκπαιδευτικό κ. Καζαντζίδη Μιλτιάδη, κλάδου ΠΕ 03 και την εκπαιδεύτρια ενηλίκων κα. Δερμεντζή Καλλιόπη κλάδου ΠΕ19.

2. Διαχείριση απορριμμάτων, με συμμετέχοντες τον Διευθυντή του Σ.Δ.Ε. Δράμας κ. Καριπίδη Νικόλαο, κλάδου ΠΕ 19, τον Υποδιευθυντή του Σ.Δ.Ε. Δράμας κ. Ταουσάνη Ιωάννη, κλάδου ΠΕ 01, την αποσπασμένη εκπαιδευτικό κ. Μνηματίδου Μαρία, κλάδου ΠΕ 02, την εκπαιδεύτρια ενηλίκων κ. Χιοκτουρίδου Κλαίρη, κλάδου ΠΕ 12.13. και την εκπαιδεύτρια ενηλίκων κα. Στράντζαλη Δέσποινα κλάδου ΠΕ06.

3. Πρώτες Βοήθειες, με συμμετέχοντες τον Υποδιευθυντή του Σ.Δ.Ε. Δράμας κ. Ταουσάνη Ιωάννη, κλάδου ΠΕ 01, την αποσπασμένη εκπαιδευτικό κ. Μυλωνά Ελισσάβετ, κλάδου ΠΕ 09 και τον εκπαιδευτή ενηλίκων κ. Αγγελούση Στέφανο, κλάδου ΤΕ 16.

Διαβάστε περισσότερα...

Ολοκλήρωση και παρουσίαση των διαθεματικών εργασιών (projects) 2016-17

Στα πλαίσια της "Ημέρας ευαισθητοποίησης και διάδοσης του έργου του ΣΔΕ Δράμας" οι εκπαιδευόμενοι παρουσίασαν το αποτέλεσμα της έρευνάς τους στα τρία project που υλοποίησαν τη φετινή χρονιά.  Πιο συγκεκριμένα, οι διαθεματικές εργασίες που υλοποιήθηκαν (και οι αντίστοιχες παρουσιάσεις) ήταν: 

1. Πολιτιστικοί περίπατοι στη Δράμα, με συμμετέχοντες τον Υποδιευθυντή του Σ.Δ.Ε. Δράμας κ. Ταουσάνη Ιωάννη, κλάδου ΠΕ 01, την αποσπασμένη εκπαιδευτικό κ. Φιλτσόγλου Αναστασία, κλάδου ΠΕ 02 και την ωρομίσθια εκπαιδεύτρια Δερμεντζή Καλλιόπη.

 2. Ποιότητα ζωής στην Τρίτη Ηλικία, με συμμετέχοντες τον Υποδιευθυντή του Σ.Δ.Ε. Δράμας κ. Ταουσάνη Ιωάννη, κλάδου ΠΕ 01, την αποσπασμένη εκπαιδευτικό κ. Μυλωνά Ελισσάβετ, κλάδου ΠΕ 09 και την ωρομίσθια εκπαιδεύτρια Ιωάννου Ναταλία

3. Φωτογραφική ματιά και αποτύπωση, με συμμετέχοντες τον αποσπασμένο εκπαιδευτικό κ. Ουζούνη Αθανάσιο, κλάδου ΠΕ 04.05, τον Διευθυντή του Σ.Δ.Ε. Δράμας κ. Καριπίδη Νικόλαο, κλάδου ΠΕ 19 και τον ωρομίσθιο εκπαιδευτή Ξενιτίδη Κλεάνθη.

 

Διαβάστε περισσότερα...

Επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο της Δράμας

Οι εκπαιδευόμενοι του 1ου κύκλου του ΣΔΕ Δράμας και όσοι συμμετέχουν στο project "Πολιτιστικοί περίπατοι στη Δράμα" επισκέφτηκαν το αρχαιολογικό μουσείο της Δράμας. Μέσω της ξενάγησης που οργανώθηκε οι μαθητές μας ανακάλυψαν μία ακόμα ψηφίδα της ιστορίας της περιοχής μας η οποία χάνεται στα βάθη των αιώνων και ενώνεται με τους θρύλους και τις δοξασίες της αρχαίας Ελλάδας.  Φωτογραφίες από την επίσκεψη μπορείτε να δείτε εδώ.

Διαβάστε περισσότερα...

Επίσκεψη στην έκθεση φωτογραφίας "Η Δράμα 1900-1920"

Τη Δευτέρα 6/3/2017 η ομάδα των εκπαιδευόμενων που συμμετέχουν στο project "Πολιτιστικοί περίπατοι στη Δράμα" επισκέφτηκαν στον εκθεσιακό χώρο άνωθεν του καφέ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» την έκθεση φωτογραφίας: «Η Δράμα 1900-1920». Οι εκπαιδευόμενοι ήρθαν σε επαφή με μία λησμονημένη εικόνα της πόλης τους που όμως τους βοήθησε να αντιληφθούν ένα κομμάτι της ιστορικής συνέχειας που έχει ηκοινωνική και οικονομική δομή της Δράμας.  Φωτογραφίες από την επίσκεψη μπορείτε να δείτε εδώ.

Διαβάστε περισσότερα...

Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για την τρίτη ηλικία

Τη Δευτέρα 21/2/2017 η ομάδα των εκπαιδευόμενων που συμμετέχουν στο project "Ποιότητα ζωής στην 3η ηλικία", ενημερώθηκαν από την ψυχολόγο κα. Τάζογλου Ευανθία για θέματα που αφορούν την τρίτη ηλικία. Η κα Τάζογλου έχει υπηρετήσει σαν σύμβουλος ψυχολόγος στο σχολείο μας και συνεργάζεται με το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Δράμας "Δράση" το οποίο έχει σαν στόχο τουτην πρόληψη και ενημέρωση σε κοινωνικά θέματα και προβλήματα εθισμών. Φωτογραφίες από την επίσκεψη μπορείτε να δείτε εδώ.

Διαβάστε περισσότερα...

Επίσκεψη σε πρόβα της μικτής χορωδίας του Δήμου Δράμας

Τη Δευτέρα 23/1/2017 η ομάδα των εκπαιδευόμενων που σεμμετέχουν στο projext "Ποιότητα ζωής στην 3η ηλικία", συνοδευόμενοι από την εκπαιδεύτρια κα Μυλωνά Έλσα, επισκέφτηκαν στο ωδείο της Δράμας την Μικτή Χορωδία του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Δράμας. Η χορωδία έχει συμμετάσχει σε πολλές εκδηλώσεις και έχει βραβευθεί το 2013 από την Ένωση Χορωδιών Ελλάδας με την ανώτατη τιμητική διάκριση και συγκεκριμένα με το βραβείο «Ανδρέας Παρίδης». Οι εκπαιδευόμενοι του ΣΔΕ Δράμας ενημερώθηκαν για το θεσμό και για τις ευκαιρίες που προσφέρει για δημιουργική απασχόληση σε άντρες και γυναίκες κάθε ηλικίας. Στη συνέχεια παρακολούθησαν την πρόβα και, επειδή το κλίμα ήταν πολύ φιλικό, κάποιοι εξ αυτών στις μέρες που ακολούθησαν γράφηκαν και τυπικά στη χορωδία. Φωτογραφίες από την επίσκεψη μπορείτε να δείτε εδώ.

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS