ΠροσωπικόΕκπαιδευτικοί και σύμβουλοι

Gallery Thumb I

Μόνιμοι Εκπαιδευτικοί

Τη σχολική χρονιά 2018-19 έχουν αποσπαστεί στο ΣΔΕ Δράμας ο Διευθυντής κ. Καριπίδης Νίκος, ο Υποδιευθυντής κ. Ταουσάνης Γιάννης και οι εκπαιδευτικοί κ. Πολυτίδης Δημήτριος, κ. Ιορδάνογλου Κωνσταντίνος, κα. Παπαδανιήλ Ιωάννα και κ. Σαρόγλου Νικόλαος.


Ο Διευθυντής

Ο κ. Καριπίδης Ν. έχει πτυχίο Επιστήμης Υπολογιστών από το Πανεπιστήμιο Κρήτης και είναι διορισμένος στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση σαν καθηγητής πληροφορικής τα τελευταία 25 χρόνια. Το μεταπτυχιακό του είναι πάνω στην Εκπαίδευση Ενηλίκων (ΕΑΠ), ενώ βρίσκεται στη διαδικασία συγγραφής της διδακτορικής του διατριβής (ΔΠΘ) που διερευνά τη βέλτιστη χρήση της τεχνολογίας για την προώθηση της μάθησης, τόσο στην τυπική εκπαίδευση, όσο και στην εκπαίδευση ενηλίκων. Τέλος έχει ικανοποιήσει τις περιβαλλοντικές του ανησυχίες σπουδάζοντας και αποκτώντας ένα ακόμα πτυχίο πάνω στην Αρχιτεκτονική Τοπίου (ΑΤΕΙ ΑΜΑΘ). Έχει διδάξει χιλιάδες ώρες σε διάφορες δομές εκπαίδευσης ενηλίκων (ΝΕΛΕ, ΕΛΚΕΠΑ, ΙΕΚ, ΚΕΚ, ΤΕΙ, ΠΕΚ, κλπ) και είναι αποσπασμένος στο ΣΔΕ Δράμας από το 2015.

Gallery Thumb II


Ο Υποδιευθυντής

Ο κ. Ταουσάνης Ι. είναι θεολόγος - φιλόλογος (ΑΠΘ). Έχει επίσης μεταπτυχιακό και διδακτορικό δίπλωμα από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Είναι διορισμένος στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ως θεολόγος από το 2004. Στα ενδιαφέροντά του εντάσσεται η βυζαντινή εκκλησιαστική μουσική. Στο ΣΔΕ Δράμας υπηρετεί ως υποδιευθυντής από το 2014 και τη φετινή χρονιά διδάσκει το γνωστικό αντικείμενο της Πολιτισμικής - Αισθητικής Αγωγής.


Διδακτικό προσωπικό

Ο κ. Πολυτίδης Δημήτριος έχει πτυχίο μαθηματικών (ΑΠΘ) και μεταπτυχιακό στη «Διδακτική των μαθηματικών και νέων τεχνολογιών» (ΠΤΔΕΦ). Εργάστηκε στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση σε όλους τους τύπους σχολείων, στα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας (7 έτη σε 4 διαφορετικά ΣΔΕ). Ερευνητικά ενδιαφέροντα: κατασκευή και επίλυση μαθηματικού προβλήματος.

O κΙορδάνογλου Κωνσταντίνος είναι φυσικός με μεταπτυχιακές σπουδές στην εφαρμοσμένη πληροφορική και τη μουσική τεχνολογία στην Ελλάδα και την Αγγλία. Εργάζεται στη μέση εκπαίδευση και στο ΣΔΕ Δράμας διδάσκει τον Επιστημονικό και Περιβαλλοντικό γραμματισμό. Στα ενδιαφέροντά του συμπεριλαμβάνεται η εφαρμογή βιωματικών μεθόδων και η αξιοποίηση των τεχνών στη διδακτική πράξη.

Η κα. Παπαδανιήλ Ιωάννα είναι πτυχιούχος του Τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος με ειδίκευση στη Σχολική Παιδαγωγική της Φιλοσοφικής Σχολής Α.Π.Θ. Έχει παρακολουθήσει πλήθος επιμορφωτικών προγραμμάτων σχετικών με τη διδακτική των φιλολογικών μαθημάτων, καθώς και με την εκπαίδευση ενηλίκων. Ασχολήθηκε ερευνητικά με την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στις νέες τεχνολογίες με σχετικές δημοσιεύσεις. Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων και από το 2007 διορισμένη ως φιλόλογος στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Ο κ. Σαρόγλου Νικόλαος είναι μόνιμος καθηγητής Πληροφορικής, Πτυχιούχος του τμήματος Πληροφορικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με προϋπηρεσία 8 ετών στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας και 11 ετών στα σχολεία της τυπικής εκπαίδευσης (Γυμνάσια, Λύκεια, Επαγγελματικά Λύκεια).