Δραστηριότητες (118) Δραστηριότητες του σχολείου

Δραστηριότητες

Ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης

Την Τρίτη 28/6/22 διεξήχθη στο χώρο του Δημοτικού Ωδείου Δράμας η ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του ΣΔΕ Δράμας. Σκοπός αυτής της ημερίδας είναι η διάδοση του έργου του ΣΔΕ στην τοπική κοινωνία και η προσέλκυση νέων εκπαιδευομένων. Είναι όμως κυρίως μία ημέρα δικαίωσης, χαράς και περηφάνειας επειδή στο πλαίσιο της ημερίδας επιδίδονται οι απολυτήριοι τίτλοι στους εκπαιδευόμενους του Β κύκλου που ολοκλήρωσαν επιτυχώς τη φοίτησή τους. Την ημερίδα τίμησε με την παρουσία του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δράμας κ. Ξανθόπουλος Θεόφιλος. 

Φωτογραφικό υλικό από τη συνάντηση μπορείτε να δείτε εδώ. Είναι επίσης διαθέσιμο ένα μικρό βίντεο, που επιμελήθηκε ο διευθυντής του σχολείου κ. Καριπίδης Νίκος, με κάποιες από τις δράσεις του ΣΔΕ Δράμας τη σχολική περίοδο 2021-22.

Διαβάστε περισσότερα...

Επίσκεψη σε έκθεση φωτογραφίας

Την Τρίτη 7/6/22 το ΣΔΕ Δράμας επισκέφτηκε την υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας της ομάδας Έφοδος. Περιηγηθήκαμε στις ιστορίες που διηγούνταν οι υπέροχες φωτογραφίες και συζητήσαμε με τους δημιουργούς τους. Μάθαμε για τις αιτίες που τους ώθησαν να ασχοληθούν με αυτή τη μορφή τέχνης και την ικανοποίηση που τους προσφέρει. Για κάποιους από αυτούς μετασχηματίστηκε στην πορεία σε επαγγελματική ενασχόληση. Για άλλους έμεινε στο επίπεδο της εσωτερικής αναζήτησης. Λίγο πριν φύγουμε εκμαιεύσαμε την υπόσχεση να μας επισκεφτούν με τη νέα σχολική χρονιά και να μας μιλήσουν εκτενέστερα για την αγάπη τους.

Φωτογραφικό υλικό από τη συνάντηση μπορείτε να δείτε εδώ.

Διαβάστε περισσότερα...

Παρακολούθηση ομιλίας για το κάπνισμα

Το κάπνισμα έχει συσχετιστεί αιτιολογικά μ' ένα σημαντικό αριθμό νοσημάτων. Η συσχέτιση αυτή αφορά κυρίως κακοήθη νεοπλάσματα, καρδιαγγειακά νοσήματα, περιφερειακή αγγειακή νόσο, υπέρταση καθώς και χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, χρόνια βρογχίτιδα, πνευμονικό εμφύσημα, βρογχικό άσθμα, κλπ. Ο καπνός του τσιγάρου περιέχει περισσότερες από 4.000 χημικές ουσίες, με διαφορετικές ιδιότητες και επιδράσεις στον ανθρώπινο οργανισμό, εκ των οποίων περισσότερες από 250 είναι επιβλαβείς και περισσότερες από 50 είναι καρκινογόνες. Η αντικατάσταση του τσιγάρου από τα νέα ηλεκτρονικά τσιγάρα δεν αποτελεί πρόοδο καθώς υπάρχουν ήδη ενδείξεις για εξίσου σοβαρές παρενέργειες στην υγεία των "ατμιστών". Επιπλέον, τα προβλήματα δεν αφορούν μόνο το άτομο που καπνίζει αλλά επεκτείνονται και στους γύρω του, επειδή αυτοί γίνονται συχνά και χωρίς τη θέλησή τους, παθητικοί καπνιστές. Η νικοτίνη δημιουργεί εθισμό και προκαλεί συμπτώματα στέρησης σε όσους επιδιώκουν να σταματήσουν το κάπνισμα. Επιδιώκοντας οι καπνιστές να αμβλύνουν τα δυσάρεστα αισθήματα που νιώθουν όταν επιχειρούν να σταματήσουν το κάπνισμα, ξαναγυρίζουν στην επιβλαβή συνήθειά τους. Ο σημαντικότερος ίσως παράγοντας που μπορεί να τους παρωθήσει να συνεχίσουν την προσπάθειά τους είναι η πληροφορόρηση για τα προβλήματα που σύντομα θα ανακύψουν στην υγεία τους. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίσαμε να παρακολουθήσουμε σήμερα Τετάρτη 1/6/22 μία ενημερωτική ομιλία με θεμα το κάπνισμα που διεξήχθη στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου Δράμας.  

Φωτογραφικό υλικό από την επίσκεψη μπορείτε να δείτε εδώ.

Διαβάστε περισσότερα...

Παρακολούθηση ομιλίας για την αρτηριακή υπέρταση

Ο Paulo Coelho είχε πει: «Εάν νομίζετε ότι η περιπέτεια είναι επικίνδυνη, δοκιμάστε τη ρουτίνα, είναι θανάσιμη». Το ΣΔΕ Δράμας δε πέφτει σε αυτήν την παγίδα και αναζητά συνεχώς νέους τρόπους ενημέρωσης και μάθησης για τους εκπαιδευόμενούς του. Στο πλαίσιο αυτής της τακτικής παρακολουθήσαμε την Τετάρτη 25/5/22 μία ομιλία, που διεξήχθη στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου Δράμας, με θέμα την «Αρτηριακή πίεση». Το θέμα απασχολεί όλες τις ηλικίες, αν και ο κίνδυνος αυαξάνεται όσο περνούν τα χρόνια. Ομιλητής ήταν ο καρδιολόγος του Κ.Υ. Δράμας κ. Χρήστος Μπακόπουλος ο οποίος μας παρουσίασε με ένα συνοπτικό και κατανοητό τρόπο όλα αυτά που πρέπει να γνωρίζουμε για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας αλλά και τα αγαπημένα μας πρόσωπα από μία απροσδόκητη κατάσταση.

Φωτογραφικό υλικό από την επίσκεψη μπορείτε να δείτε εδώ.

Διαβάστε περισσότερα...

Συμμετοχή στη φεστιβαλική εκδήλωση της Δραμοινογνωσίας

Η Δραμοινογνωσίας αποτελεί ένα θεσμό για την πόλη μας που απηχεί τη μακρά παράδοση της περιοχής στην καλλιέργεια αμπελιών και την παραγωγή οίνου. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ διενεργούνται πλήθος εκδηλώσεων στις οποίες συμμετέχουν οι πολίτες. Το ΣΔΕ Δράμας, επιζητώντας να φέρει τους εκπαιδευόμενούς του σε επαφή με κάθε μορφή κοινωνικής εκδήλωσης, βρέθηκε σήμερα 20/5/22 στο χώρο της πλατείας όπου οργανώθηκε συναυλία με την Γλυκερία και την ορχήστρα Μίκη Θεοδωράκη. Η μουσική παράδοση που άφησε ο γνωστός μουσικοσυνθέτης συνδυάστηκε με την υπέροχη χροιά της φωνής της λαϊκής τραγουδίστριας ταξιδεύοντας τους παρευρισκόμενους σε ονειρικές καταστάσεις.

Φωτογραφικό υλικό από την επίσκεψη μπορείτε να δείτε εδώ.

Διαβάστε περισσότερα...

Ενημερωτική επίσκεψη στο εσπερινό ΕΠΑΛ Δράμας

Επειδή η μάθηση δεν τελειώνει ποτέ το ΣΔΕ Δράμας διοργάνωσε μία επίσκεψη στο εσπερινό ΕΠΑΛ για να δουν οι εκπαιδευόμενοι από κοντά τους χώρους και να ενημερωθούν από το διευθυντή του σχολείου κ. Τρυφωνίδη Λάμπρο για τους τομείς, τις ειδικότητες και τις ευκαιρίες που τους παρέχει. Μέσα στις επόμενες μέρες θα ακολουθήσει μία παρόμοια ενημέρωση και για το εσπερινό λύκειο έτσι ώστε να είναι σε θέση να επιλέξουν τον τύπο σχολείου που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες τους. Από την πλευρά μας, σαν Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, είμαστε χαρούμενοι που βοηθήσαμε τους εκπαιδευόμενους μέσα από τη φοίτηση στο δικό μας τύπο σχολείου, να ανακαλύψουν ότι πάντα είχαν τις δυνατότητες και να αναπτύξουν ξανά την αυτοπεποίθησή τους ώστε να κυνηγήσουν τα όνειρά τους.

Φωτογραφικό υλικό από την επίσκεψη μπορείτε να δείτε εδώ.

Διαβάστε περισσότερα...

Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δράμας

Στο πλαίσιο της διεθνούς ημέρας μουσείων (18 Μαΐου) επισκεφτήκαμε σήμερα το Αρχαιολογικό Μουσείο Δράμας. Με την ευκαιρία θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το προσωπικό του μουσείου για την ευγενική υποδοχή που μας επιφύλαξε και την ξενάγηση στους χώρους του. Η γνώση της ιστορικής συνέχειας ενός τόπου είναι ένα είδος "υποχρέωσης" για κάθε πολίτη. Μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορεί να τοποθετήσει τον εαυτό του σε μία κοινωνική και ιστορική ακολουθία γεγονότων και να αποκτήσει μία βαθύτερη κατανόηση για τις εξελίξεις γύρω του. Κάθε έκθεμα διηγείται μία ιστορία που κάποιες φορές είναι δυσάρεστη αλλά είναι καταδικασμένη να επαναληφθεί επειδή η λήθη σκεπάζει τα γεγονότα. 

Φωτογραφικό υλικό από τη συνάντηση μπορείτε να δείτε εδώ.

Διαβάστε περισσότερα...

Εορτασμός 25ης Μαρτίου

Στο πλαίσιο του εορτασμού της 25ης Μαρτίου, η εκπαιδεύτρια Τσουλφά Αικατερίνη και ο εκπαιδευτής Αγγελούσης Στέφανος, διοργάνωσαν σε συνεργασία με αρκετούς εκπαιδευόμενους μία όμορφη εκδήλωση. Δύο από τους εκπαιδευόμενους μας παρέθεσαν τα γεγονότα, κάποιοι άλλοι απήγγειλαν ποιήματα ενώ η χορωδία έδωσε ρυθμό με τα τραγούδια της. Η ώρα πέρασε πολύ ευχάριστα και οι εκπαιδευόμενοι φάνηκε να απολαμβάνουν τη συμμετοχή τους αλλά και την παρακολούθηση. 

Φωτογραφικό υλικό από τη συνάντηση μπορείτε να δείτε εδώ.

Διαβάστε περισσότερα...

Ενημερωτική ομιλία από σεφ

Την Τρίτη 22/3/2022 υποδεχτήκαμε στο χώρο μας έναν καταξιωμένο σεφ από την περιοχή μας, τον κ. Βλαχόπουλο Αντρέα. Με πάνω από 25 χρόνια υπηρεσία στο χώρο, στα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας και σε πεντάστερα ξενοδοχεία της Κέρκυρας, ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος να μας μυήσει στο χώρο της γεύσης. Οι εκπαιδευόμενοι άκουσαν με ενδιαφέρον τις πληροφορίες που τους έδωσε για τον τρόπο που μπορεί κάποιος να σταδιοδρομήσει σε αυτό το χώρο. Στη συνέχεια του έθεσαν τις ερωτήσεις τους σχετικά με την ταξινόμηση των μαγείρων, τις εργασίες που αναλαμβάνει ο κάθε μάγειρας ανάλογα με το επίπεδό του, τη διαφορά εστιατορίων και ξενοδοχείων, κλπ. Ολοκληρώσαμε την όμορφη αυτή ενημέρωση με ένα εξαιρετικό κέρασμα που είχε ετοιμάσει μία από τις εκπαιδευόμενες του σχολείου. 

Φωτογραφικό υλικό από τη συνάντηση μπορείτε να δείτε εδώ.

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS