Δραστηριότητες (112) Δραστηριότητες του σχολείου

Δραστηριότητες

Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δράμας

Στο πλαίσιο της διεθνούς ημέρας μουσείων (18 Μαΐου) επισκεφτήκαμε σήμερα το Αρχαιολογικό Μουσείο Δράμας. Με την ευκαιρία θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το προσωπικό του μουσείου για την ευγενική υποδοχή που μας επιφύλαξε και την ξενάγηση στους χώρους του. Η γνώση της ιστορικής συνέχειας ενός τόπου είναι ένα είδος "υποχρέωσης" για κάθε πολίτη. Μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορεί να τοποθετήσει τον εαυτό του σε μία κοινωνική και ιστορική ακολουθία γεγονότων και να αποκτήσει μία βαθύτερη κατανόηση για τις εξελίξεις γύρω του. Κάθε έκθεμα διηγείται μία ιστορία που κάποιες φορές είναι δυσάρεστη αλλά είναι καταδικασμένη να επαναληφθεί επειδή η λήθη σκεπάζει τα γεγονότα. 

Φωτογραφικό υλικό από τη συνάντηση μπορείτε να δείτε εδώ.

Διαβάστε περισσότερα...

Εορτασμός 25ης Μαρτίου

Στο πλαίσιο του εορτασμού της 25ης Μαρτίου, η εκπαιδεύτρια Τσουλφά Αικατερίνη και ο εκπαιδευτής Αγγελούσης Στέφανος, διοργάνωσαν σε συνεργασία με αρκετούς εκπαιδευόμενους μία όμορφη εκδήλωση. Δύο από τους εκπαιδευόμενους μας παρέθεσαν τα γεγονότα, κάποιοι άλλοι απήγγειλαν ποιήματα ενώ η χορωδία έδωσε ρυθμό με τα τραγούδια της. Η ώρα πέρασε πολύ ευχάριστα και οι εκπαιδευόμενοι φάνηκε να απολαμβάνουν τη συμμετοχή τους αλλά και την παρακολούθηση. 

Φωτογραφικό υλικό από τη συνάντηση μπορείτε να δείτε εδώ.

Διαβάστε περισσότερα...

Ενημερωτική ομιλία από σεφ

Την Τρίτη 22/3/2022 υποδεχτήκαμε στο χώρο μας έναν καταξιωμένο σεφ από την περιοχή μας, τον κ. Βλαχόπουλο Αντρέα. Με πάνω από 25 χρόνια υπηρεσία στο χώρο, στα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας και σε πεντάστερα ξενοδοχεία της Κέρκυρας, ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος να μας μυήσει στο χώρο της γεύσης. Οι εκπαιδευόμενοι άκουσαν με ενδιαφέρον τις πληροφορίες που τους έδωσε για τον τρόπο που μπορεί κάποιος να σταδιοδρομήσει σε αυτό το χώρο. Στη συνέχεια του έθεσαν τις ερωτήσεις τους σχετικά με την ταξινόμηση των μαγείρων, τις εργασίες που αναλαμβάνει ο κάθε μάγειρας ανάλογα με το επίπεδό του, τη διαφορά εστιατορίων και ξενοδοχείων, κλπ. Ολοκληρώσαμε την όμορφη αυτή ενημέρωση με ένα εξαιρετικό κέρασμα που είχε ετοιμάσει μία από τις εκπαιδευόμενες του σχολείου. 

Φωτογραφικό υλικό από τη συνάντηση μπορείτε να δείτε εδώ.

Διαβάστε περισσότερα...

Θεματολογία και πρόγραμμα συμβουλευτικών συνεδριών ψυχολόγου

Μέσα από τη συνεργασία του Διευθυντή του σχολείου με τη σύμβουλο ψυχολόγο και αφού λήφθηκαν υπόψη οι εκφρασμένες ανάγκες των εκπαιδευομένων καθορίστηκαν τα θέματα και το πρόγραμμα των συμβουλευτικών συνεδριών. Επιπρόσθετα ορίζονται και ατομικές συνεδρίες με όσους εκπαιδευόμενους ζητούν εξατομικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Εκδήλωση για την επέτειο του 40

Την Τετάρτη 27/10/2021 τιμήσαμε, με μία λιτή εκδήλωση στο σχολείο μας, τη μνήμη των αγωνιστών του 40. Στόχος της εκδήλωσης δεν ήταν απλά η εξιστόρηση των γεγονότων της 28ης Οκτωβρίου αλλά η τοποθέτηση της αντίστασης των Ελλήνων στο ευρύτερο πλαίσιο του Β παγκοσμίου πολέμου. Θεωρήσαμε ότι όταν γνωρίζει κάποιος πως μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις, όπως η Γαλλία, υποτάχθηκαν στη υπεροπλία των Γερμανών μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, τότε αντιλαμβάνεται καλύτερα το μεγαλείο ψυχής που κατέθεσαν οι Έλληνες στρατιώτες στο πεδίο της μάχης, αλλά και η σύμπνοια που χαρακτήριζε σύσσωμο τον υπόλοιπο πληθυσμό.

Την ευθύνη για τη μετάδοση αυτής της αντίληψης ανέλαβε ο Διευθυντής του ΣΔΕ Δράμας ο οποίος μέσα από την εξιστόρηση των σημαντικότερων στιγμών του Β παγκοσμίου πολέμου κατέστησε σαφείς τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι σύμμαχοι μέχρι την τελική επικράτηση.

Οι εκπαιδευόμενοι έφυγαν από αυτήν την εκδήλωση πλούσιοι σε γνώσεις αλλά και σε προβληματισμούς. Ο ομιλητής έθεσε προς το τέλος της παρουσίασης μία σειρά ερωτημάτων που χρειάζονται περαιτέρω διερεύνησης και συζήτησης. Σε ποιους ανήκουν τα εδάφη; Γιατί συνεχίζουν οι άνθρωποι να πολεμούν μεταξύ τους από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα; Ποιες είναι οι αιτίες που προκαλούν τους πολέμους; Πως μπορούν να συνυπάρξουν διαφορετικοί πολιτισμοί και έθνη μέσα στα όρια ενός κράτους ή σε γειτονικά κράτη;

Φωτογραφικό υλικό από τη συνάντηση μπορείτε να δείτε εδώ.

Διαβάστε περισσότερα...

Ενημέρωση νέων εκπαιδευομένων

Τη Δευτέρα 18/10/2021 έγινε η πρώτη συνάντηση και ενημέρωση των εκπαιδευομένων του Α κύκλου στο ΣΔΕ Δράμας. Την ενημέρωση έκανε ο διευθυντής του σχολείου κ. Καριπίδης Νικόλαος, ο οποίος αναφέρθηκε στη φιλοσοφία που διέπει τη λειτουργία του σχολείου και στον τρόπο που αυτή υλοποιείται στην πράξη. Έγινε επίσης αναφορά στα μέτρα που ισχύουν για την πρόληψη εξάπλωσης του Covid-19. Από την πλευρά τους οι εκπαιδευόμενοι έδειξαν να ανυπομονούν να ενταχθούν στο νέο τους μαθησιακό περιβάλλον και να αναλάβουν εκ νέου το ρόλο του μαθητή που είχαν απωλέσει κάποια στιγμή στη ζωή τους. 

Φωτογραφικό υλικό από τη συνάντηση μπορείτε να δείτε εδώ.

Διαβάστε περισσότερα...

Ενημέρωση για θέματα ψυχικής υγείας

Τη Πέμπτη 14/10/2021 επισκέφτηκαν το σχολείο μας δύο στελέχη της Εταιρείας Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Αποκατάστασης Ασθενών της Δράμας (κέντρο ημέρας "Πολυδεύκης"). Η κα Μαυρίδου Σαββίνα (ψυχολόγος) και η κα Χαϊτίδου Αλεξία (νοσηλεύτρια) μας ενημέρωσαν αρχικά για το έργο που επιτελεί ο φορέας στον οποίο εργάζονται και στη συνέχεια αναφέρθηκαν σε θέματα που άπτονται του αντικειμένου τους, δηλαδή σε θέματα ψυχικής υγείας. Οι εκπαιδευόμενοι του ΣΔΕ Δράμας συμμετείχαν με ενδιαφέρον στη δραστηριότητα θέτοντας ερωτήματα, καταθέτοντας βιώματα και υποστηρίζοντας τις απόψεις τους. Αυτού του είδους οι δραστηριότητες έχουν διπλό στόχο. Αφενός να γνωρίσουν στους εκπαιδευόμενους τους φορείς που δραστηριοποιούνται στο νομό μας και αφετέρου να αναλύσουν συγκεκριμένα θέματα που πιθανόν να τους ενδιαφέρουν. Η εν λόγω εκδήλωση νομίζουμε ότι πε΄τυχε και στους δύο αυτούς στόχους. 

Φωτογραφικό υλικό από τη συνάντηση μπορείτε να δείτε εδώ.

Διαβάστε περισσότερα...

Θεματολογία και πρόγραμμα συμβουλευτικών συνεδριών Μαΐου 2020

Μέσα από τη συνεργασία του Διευθυντή του σχολείου με τη σύμβουλο ψυχολόγο και τον σύμβουλο σταδιοδρομίας και αφού λήφθηκαν υπόψη οι εκφρασμένες ανάγκες των εκπαιδευομένων καθορίστηκαν τα θέματα και το πρόγραμμα των συμβουλευτικών συνεδριών για το μήνα Μάρτιο του 2020. Επιπρόσθετα ορίζονται και ατομικές συνεδρίες με όσους εκπαιδευόμενους ζητούν εξατομικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες.

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS