Τα νέα μας (85) Ανακοινώσεις και τα νέα του σχολείου

Τα νέα μας

Ημέρα πένθους

Ημέρα πένθους σήμερα για τη Δράμα καθώς εκοιμήθη σε ηλικία μόλις 59 ετών ο μητροπολίτης της, Παύλος. Το ξαφνικό νέο μας βρήκε όλους απροετοίμαστους.

Σαν διευθυντής του σχολείου είχα την τύχη να τον γνωρίσω από κοντά όταν τον επισκέφτηκα στο γραφείο του, μαζί με τον υποδιευθυντή κ. Ταουσάνη. Σκοπός της επίσκεψής μας ήταν να τον ενημερώσουμε για την ύπαρξη του σχολείου μας και να του ζητήσουμε τη βοήθειά του ώστε να μεταφερθεί αυτή η ενημέρωση, μέσα από τους κόλπους της εκκλησίας, στους εκκλησιαζόμενους που θα ήθελαν να φοιτήσουν σε αυτό.

Τον ξανασυναντήσαμε στην έναρξη της σχολικής χρονιάς 2019-20 όταν τέλεσε τον αγιασμό στο σχολείο μας. Παρά το επιβαρυμένο του πρόγραμμα δεν προσπάθησε να αποφύγει αυτή την πρόσκληση. Αντίθετα έμεινε αρκετή ώρα μαζί μας, μίλησε με λόγια απλά και ζεστά προς τους εκπαιδευόμενους του σχολείου μας και στη συνέχεια ζήτησε κατ’ ιδίαν να ενημερωθεί για την πορεία του σχολείου μας. Στο σύντομο χρόνο που περάσαμε μαζί του ήρθαμε σε επαφή με έναν άνθρωπο μορφωμένο και κοινωνικά ευαισθητοποιημένο. Δυστυχώς δεν είχαμε την ευκαιρία να τον συναντήσουμε ξανά και να τον γνωρίσουμε καλύτερα.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει…

Φωτογραφικό υλικό από τον αγιασμό της σχολικής χρονιάς 2019-20 μπορείτε να βρείτε εδώ.

Διαβάστε περισσότερα...

Πρόσκληση υποβολής αίτησης (2ο στάδιο) για την επιλογή εκπαιδευτικού προσωπικού, Συμβούλων Σταδιοδρομίας και Συμβούλων Ψυχολόγων, σχολ. περ. 2021-2022, της Πράξης ΣΔΕ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να διαβάσουν τη σχετική πρόσκληση στο ακόλουθο link. Η Προθεσμία Υποβολής Ηλεκτρονικών Αιτήσεων στη διεύθυνση: https://mis.inedivim.gr ορίζεται από την Τρίτη 28-09-2021 (ώρα 09:00 π.μ.) έως και την Τετάρτη, 13-10-2021 (ώρα 10:00 π.μ.).

 

Διαβάστε περισσότερα...

Γιατί να εγγραφώ στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας;

Αναρωτιέσαι ποια είναι τα οφέλη που θα αποκομίσεις από τη φοίτηση σε ένα Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας; Εκτός από την απόκτηση του απολυτηρίου Γυμνασίου υπάρχουν πολλά ακόμη οφέλη που ίσως δεν έχεις σκεφτείς. Ζητήσαμε από τους εκπαιδευόμενους του σχολείου μας να απαντήσουν με δύο λόγια στην ερώτηση: "Τι κέρδισες από τη φοίτησή σου στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Δράμας;" Ανάμεσά τους θα διακρίνετε και την κα. Σουλτάνα Παρτάλη, η οποία μας έκανε όλους περήφανους όταν, αξιοποιώντας τη δεύτερη ευκαιρία που της παρείχε το σχολείο μας, ολοκλήρωσε τη φοίτησή της στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση με βαθμό 19,8 και εισήχθη σε σχολή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (https://www.lifo.gr/now/greece/thessaloniki-sta-76-tis-pire-apolytirio-lykeioy-me-198-panta-pigaina-diabasmeni-sto)

Στο βίντεο που ακολουθεί θα ακούσεις τις απαντήσεις τους.

Διαβάστε περισσότερα...

Εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Δράμας για τη σχολική χρονιά 2021-22

Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας παρέχουν απολυτήριο Γυμνασίου σε ενήλικες με ένα γρήγορο, εύκολο και ελκυστικό τρόπο. Θέλετε περισσότερες πληροφορίες; Δείτε την αφίσα μας και το σχετικό βίντεο. Στη συνέχεια ελάτε για εγγραφή στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας της Δράμας. Εγγραφές γίνονται στο χώρο του σχολείου (Παπαφλέσσα 10) κάθε απόγευμα (6-8 μ.μ.) για όλο το Σεπτέμβριο. Επικοινωνήστε μαζί μας και στο τηλέφωνο 25210 26880. Σας περιμένουμε...

Διαβάστε περισσότερα...

Επαναλειτουργία των μαθημάτων δια ζώσης του ΣΔΕ Δράμας

Σύμφωνα με τις τελευταίες οδηγίες του υπουργείου Παιδείας τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας θα επαναλειτουργήσουν σε όλη τη χώρα. Σας περιμένουμε λοιπόν τη Δευτέρα 17/5/21 και ώρα 17:00 για να σας ενημερώσουμε σχετικά με τον τρόπο δια ζώσης λειτουργίας που θα ακολουθήσουμε στο εξής. Μη ξεχάσετε τις μάσκες σας!!!

Διαβάστε περισσότερα...

Λειτουργία του ΣΔΕ Δράμας για την περίοδο που διαρκεί η απαγόρευση κυκλοφορίας

Η έναρξη της φετινής χρονιάς είναι πρωτόγνωρη και δύσκολη για όλους μας. Αποτελεί όμως και μία ευκαιρία να αποδείξουμε τις δυνατότητες και τη δημιουργικότητά μας. Στο ΣΔΕ Δράμας φροντίσαμε μέσα σε μόλις δύο μέρες να έχουμε έτοιμο προς εφαρμογή το σχέδιο εξ αποστάσεως εκπαίδευσης που είχαμε εκπονήσει το προηγούμενο διάστημα. Αφού εξετάσαμε διάφορες επιλογές και τις συζητήσαμε με τους εκπαιδευόμενούς μας καταλήξαμε σε εκείνη που μας φάνηκε ότι ήταν αφενός εύκολη στη χρήση και αφετέρου αποτελεσματική όσον αφορά την επίτευξη μάθησης.
Με τον τρόπο αυτό θα λειτουργήσουμε για όσο καιρό το απαιτήσουν οι περιστάσεις δίνοντας προτεραιότητα στην διατήρηση της υγείας όλων μας. Θερμά συγχαρητήρια στο εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου που, αν και ελάχιστο, κατάφερε να φέρει σε πέρας ένα δύσκολο εγχείρημα και μάλιστα σε ελάχιστο χρόνο. Εύχομαι σύντομα να συναντηθούμε από κοντά και να αφήσουμε πίσω μας αυτές τις δυσκολίες...

Διαβάστε περισσότερα...

Έναρξη μαθημάτων του Β κύκλου για τη σχολική χρονιά 2020-21

Σε ένα πρωτόγνωρο κλίμα που επηρεάζει όλους μας ξεκίνησε τη λειτουργία του φέτος το ΣΔΕ Δράμας. Εντούτοις οι εκπαιδευόμενοι του Β κύκλου δήλωσαν ανυπόμονοι να καθίσουν και πάλι στα θρανία και να συζητήσουν τα θέματα που τους απασχολούν. Πρώτα όμως έπρεπε να τεθεί το πλαίσιο λειτουργίας του σχολείου έτσι όπως το επιβάλλουν οι συνθήκες της Covid-19 εποχής. Ο Διευθυντής του σχολείου ενημέρωσε τους εκπαιδευόμενους για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνονται τα μαθήματα και τις υποχρεώσεις τους ώστε να μείνουμε όλοι ασφαλείς. Στο πλαίσιο αυτής της ενημέρωσης αδράξαμε την ευκαιρία για να σχολιάσουμε εν τάχει τη σχέση μεταξύ του δικαιώματος εκφοράς της γνώμης μας και της υποχρέωσης τήρησης των νόμων στο πλαίσιο μιας συντεταγμένης κοινωνίας.
Να ευχηθούμε σε όλους τους εκπαιδευόμενούς μας να έχουν μία δημιουργική χρονιά χωρίς προβλήματα.

Φωτογραφικό υλικό από την πρώτη μέρα μπορείτε να δείτε εδώ.

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS