Επίσκεψη στην Ονειρούπολη Δράμας

Η Ονειρούπολη Δράμας αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια τη μεγαλύτερη Χριστουγεννιάτικη εορτή στην Ελλάδα. Πολλές πόλεις επιχείρησαν να μιμηθούν το εγχείρημα των Δραμινών αλλά το αυθεντικό έχει πάντα τη δική του γοητεία. Το ΣΔΕ Δράμας δεν μπορούσε να μη συμμετέχει στη γιορτή της πόλης μας με το δικό του ιδιαίτερο τρόπο. Επιλέξαμε η επίσκεψή μας να μην είναι απλός περίπατος.

Ήρθαμε σε συννενόηση με τον κ. Σαϊνατούδη Παναγιώτη, υπεύθυνο του Πελίτι και ενημερωθήκαμε για τις δράσεις τους. Το Πελίτι αποτελεί το μεγαλύτερο συλλογικό δίκτυο προστασίας παραδοσιακών σπόρων στην Ελλάδα. Με την ευκαιρία προτείναμε στον κ. Σαϊνατούδη να επισκεφτεί το σχολείο μας και να μας μιλήσει διεξοδικά για τους κινδύνους και τα προβλήματα που επιχειρεί να αντιμετωπίσει η οργάνωση "Το Πελίτι" κάτι που με χαρά αποδέχτηκε. Από την πλευρά του ο κ. Σαϊνατούδης πρόσφερε από ένα ημερολόγιο του 2017 σε όλο το ΣΔΕ και μας πρόσφερε τσίπουρο για να ζεσταθούμε.

Μετά την ενημέρωση, ομάδα εκπαιδευτών και εκπαιδευομένων ξεσήκωσε τους περαστικούς παίζοντας παραδοσιακούς σκοπούς με την γκάϊντα, το νταούλι και το τουμπερλέκι. Το χορό έσειραν οι εκπαιδευόμενοι και ακολούθησαν εκπαιδευτές και όλος ο υπόλοιπος κόσμος που βρισκόταν κοντά στο σπιτάκι του Πελίτι. Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη ξεκινήσαμε ήδη να σκεφτόμαστε τις επόμενες δράσεις μας

Φωτογραφίες από την επίσκεψη στην Ονειρούπολη μπορείτε να δείτε εδώ  

Ετικέτες :