Επίσκεψη στο γηροκομείο Δράμας

Τη Δευτέρα 19/12/2016 οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευτές του ΣΔΕ Δράμας επισκέφτηκαν το γηροκομείο Δράμας. Οι στόχοι της επίσκεψης πολλοί. Αρχικά η γνωριμία με μία κοινωνική δομή της πόλης που επιτελεί ένα σημαντικό, ανθρώπινο έργο. Επιπλέον η επίσκεψη εντάχθηκε στη διαθεματική εργασία που υλοποιεί ομάδα εκπαιδευομένων με θέμα την 3η ηλικία. Δόθηκε με τον τρόπο αυτό η δυνατότητα στους εκπαιδευόμενους να μιλήσουν με τους ηλικιωμένους που διαμένουν στη δομή και να ακούσουν τις απόψεις τους.

Λόγω όμως των ημερών αποφασίσαμε ότι η επίσκεψή μας έπρεπε να έχει και έναν διαφορετικό λόγο. Θελήσαμε να προσφέρουμε ένα διαφορετικό απόγευμα, έξω από το τυποποιημένο πρόγραμμα, με μία νότα διασκέδασης και πρωτοτυπίας. Για να το πετύχουμε αυτό προετοιμάσαμε εδέσματα (γλυκά και αλμυρά) τα οποία ανέλαβε να μοιράσει ο (εκπαιδευόμενος) Άγιος Βασίλης μας.

Επιπλέον μία χορωδία την οποία συνόδευε μία μικρή μπάντα 3 οργάνων έψαλε τα κάλαντα και διασκέδασε τους ηλικιωμένους με παραδοσιακά και λαϊκά τραγούδια. Το αποτέλεσμα δικαίωσε τις προσδοκίες μας. Πολλοί από τους ηλικιωμένους συμμετείχαν στο χορό ενώ άλλοι στο τραγούδι. Οι υπόλοιποι έδειχναν να το απολαμβάνουν από τις θέσεις τους χειροκροτώντας και επαινώντας τους φίλους τους. Η βραδιά έφτασε στο τέλος της με ευχές για μία χρονιά καλύτερη από την προηγούμενη.

Ευχαριστούμε θερμά το προσωπικό του γηροκομείου και τη διεύθυνσή του για την άδεια που μας παρείχαν και ελπίζουμε η επίσκεψή μας να έδωσε λίγες ώρες χαράς στους συνανθρώπους μας.

Φωτογραφίες από την επίσκεψη μπορείτε να δείτε εδώ (για ευνόητους λόγους έχουμε προβεί σε θόλωση των προσώπων των ηλικιωμένων) 

Ετικέτες :