Ολοκληρώθηκε η εκδήλωση προβολής του έργου του ΣΔΕ Δράμας

Σε συγκινησιακό κλίμα και με κάθε επισημότητα ολοκληρώθηκε και η φετινή χρονιά για το ΣΔΕ Δράμας. Στην καθιερωμένη εκδήλωση ευαισθητοποίησης και προβολής του έργου του ΣΔΕ παραβρέθηκε πλήθος κόσμου: εκπαιδευόμενοι, εκπαιδευτικοί, συγγενείς, ενδιαφερόμενοι, επίσημοι και εκπρόσωποι φορέων.
Την εκδήλωση, που υλοποιήθηκε στο χώρο του Δημοτικού Ωδείου Δράμας, τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές του νομού κ. Καραγιαννίδης Χρήστος και κα. Κεφαλίδου Χαρά, οι οποίοι εξήραν την προσφορά αυτού του τύπου σχολείου στην προσπάθεια κοινωνικής επανένταξης και προσωπικής ολοκλήρωσης των φοιτούντων. Συνεχάρησαν επίσης τη διεύθυνση του σχολείου και τους εκπαιδευτικούς για το έργο που παρήγαγαν όλη τη χρονιά και εξέφρασαν την στήριξή τους στην προσπάθεια αυτή.


Στο ίδιο κλίμα κυμάνθηκε και ο χαιρετισμός του εκπροσώπου του Δήμου Δράμας, ο οποίος παρέδωσε το βήμα στον διευθυντή του σχολείου κ. Καριπίδη Νικόλαο για την αποτίμηση της χρονιάς. Μέσα από ένα μικρό βίντεο που είχε ετοιμάσει ο ίδιος, υπενθύμισε στους παρευρισκόμενους στιγμές από τη σχολική χρονιά και εξήγησε το πνεύμα που διαπνέει τη λειτουργία αυτού του τύπου σχολείου. Τη σκυτάλη πήραν δύο εκπαιδευόμενες του ΣΔΕ Δράμας (Α και Β κύκλου) οι οποίες μίλησαν για τον τρόπο που βίωσαν την εμπειρία φοίτησης στο ΣΔΕ. Η εκδήλωση συνεχίστηκε με τη βράβευση από το Δήμο Δράμας της διεύθυνσης του σχολείου και των εκπαιδευομένων που οργάνωσαν και υλοποίησαν μία δράση ανακαίνισης των χώρων υγιεινής και της αυλής του σχολείου μας.
Η τελευταία πινελιά σε αυτή την εκδήλωση ήταν όπως πάντα η απονομή των απολυτήριων τίτλων στους αποφοιτούντες. Με έκδηλη συγκίνηση οι μαθητές παρέλαβαν τα απολυτήριά τους και γνωστοποίησαν την πρόθεση τους να συνεχίσουν στην επόμενη βαθμίδα εκπαίδευσης. Η βραδιά ολοκληρώθηκε με την μετακίνηση όλων στον παρακείμενο χώρο του σχολείου. Εκεί, με τη συνοδεία ενός πλούσιου μπουφέ, μαθητές και εκπαιδευτικοί αντάλλαξαν ευχές και αναμνήσεις. Φωτογραφικό υλικό από τη βραδιά μπορείτε να δείτε εδώ.

Αυτό που μένει είναι να ευχηθούμε σε όλους σας καλό καλοκαίρι και καλή συνέχεια στη ζωή σας. Θα είστε πάντα στο μυαλό μας....