Δραστηριότητες στα πλαίσια των διαθεματικών εργασιών

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας μεταδίδει τη γνώση με ενεργητικές και βιωματικές μεθόδους. Πιστοί σε αυτή την αντίληψη οργανώσαμε την Τετάρτη 3/4/19, ξεχωριστές δραστηριότητες για τις ομάδες των εκπαιδευομένων που εκπονούν εργασίες στο πλαίσιο των Project.

Η πρώτη ομάδα, η οποία έχει ως θέμα της τη μαγειρική, επισκέφτηκε το ΙΕΚ Δράμας, στο οποίο λειτουργούν μεταξύ άλλων τμήματα εστιατορικής και ζαχαροπλαστικής τέχνης. Εμείς είχαμε τη χαρά να γευτούμε τις μαγειρικές δημιουργίες των εκπαιδευομένων και διαπιστώσαμε το τεράστιο έργο που παράγουν η διεύθυνση και οι εκπαιδευτές του ΙΕΚ. Με λιγοστά εφόδια και σχεδόν ξεχασμένοι από το επίσημο κράτος αγωνίζονται καθημερινά να μεταδώσουν γνώσεις και δεξιότητες ώστε να προσφέρουν στους εκπαιδευόμενους την ευκαιρία να βελτιώσουν τις συνθήκες της ζωής τους. Καταλαβαίνουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθώς έναν όμοιο αγώνα δίνουμε καθημερινά και όσοι υπηρετούμε στα ΣΔΕ.
Η δεύτερη ομάδα, η οποία εκπονεί εργασία για τα αξιοθέατα της Δράμας, είχε την ευκαιρία (καιρού επιτρέποντος) να περιηγηθεί στις ομορφιές της Δράμας και να δει από κοντά κάποια από τα σημαντικότερα σημεία της πόλης. Με τον τρόπο αυτό συνέδεσε τη θεωρητική αναζήτηση της γνώσης, η οποία συντελέστηκε το προηγούμενο διάστημα μέσα στην τάξη, με την πραγματικότητα. Ανάμεσα στους χώρους στους οποίους βρέθηκαν οι μαθητές ήταν τα τείχη της πόλης και παλιές εκκλησίες. Στο αμέσως επόμενο διάστημα προγραμματίζεται, σε συνεργασία με το αρχαιολογικό μουσείο της Δράμας, μία ξενάγηση σε παρόμοιους χώρους ώστε να «δεθεί» η υπάρχουσα κατάσταση με την ιστορία του τόπου.

Φωτογραφίες από την επίσκεψη στο ΙΕΚ μπορείτε να δείτε εδώ και από την περιήγηση στη Δράμα εδώ.

Ετικέτες :