Παρουσία σε εκδήλωση του συλλόγου ΑΜΕΑ Δράμας με θέμα την επικοινωνία

Την Τετάρτη 21/2/18 το σχολείο μας παρευρέθηκε σύσσωμο σε εκδήλωση του συλλόγου ΑΜΕΑ Δράμας με θέμα την επικοινωνία. Δύο ήταν οι βασικοί λόγοι που μας ώθησαν να πάρουμε αυτήν την απόφαση. Ο πρώτος ήταν ότι ο πρόεδρος και ο ταμίας του συλλόγου είναι εκπαιδευόμενοι του σχολείου μας. Δεδομένου λοιπόν ότι ένας από τους στόχους των ΣΔΕ είναι να βοηθήσουν τους ενήλικες εκπαιδευόμενους να αναλάβουν την ευθύνη της διαχείρισης της δικής τους ζωής και να αναλάβουν πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση δε θα μπορούσαμε παρά να υποστηρίξουμε με θέρμη την προσπάθεια αυτή.

Επιπλέον, το θέμα της ημερίδας ήταν πολύ ενδιαφέρον καθώς εστίαζε σε βασικούς κανόνες τροποποίησης της συμπεριφοράς μας προκειμένου να κοινωνήσουμε με ακρίβεια τις σκέψεις μας προς τους συνανθρώπους μας. Το έλλειμμα γνώσεων που έχουν οι εκπαιδευόμενοι στα ΣΔΕ τους οδηγεί συχνά σε λανθασμένες επιλογές συμπεριφοράς με αποτέλεσμα να απομονώνονται κοινωνικά και να περιθωριοποιούνται.

Με αυτές τις σκέψεις στο μυαλό μας ξεκινήσαμε για την παρακολούθηση της ημερίδας και το αποτέλεσμα μας δικαίωσε πλήρως. Απλός κόσμος, επίσημοι και ΜΜΕ γέμισαν την αίθουσα γνωστού ξενοδοχείου της πόλης και παρακολούθησαν την ομιλήτρια να αναπτύσσει τις απόψεις της και να τις τεκμηριώνει με ερευνητικά πορίσματα. Το μόνο που απομένει να προσθέσουμε είναι τα συγχαρητήριά μας για την επιτυχημένη διοργάνωση στους εκπαιδευόμενους του σχολείου μας Δημήτρη και Πασχάλη Μπόσκο

Φωτογραφίες από την εκδήλωση μπορείτε να δείτε εδώ.

Ετικέτες :