Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εθελοντική δράση ανακαίνισης των χώρων υγιεινής και της αυλής του 10ου Δημοτικού Σχολείου

Μετά από 2 περίπου μήνες είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την ολοκλήρωση του έργου ανακαίνισης των χώρων υγιεινής και της αυλής του 10ου Δημοτικού Σχολείου το οποίο υλοποίησαν μέσω εθελοντικής εργασίας οι εκπαιδευόμενοι του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Δράμας (ΣΔΕ).

Η αρχική πρόθεση έτσι όπως την εισηγήθηκε ο κ. Καριπίδης Νικόλαος, διευθυντής του ΣΔΕ, ήταν να βαφτούν εξωτερικά οι τουαλέτες του σχολείου. Στην πρότασή του αυτή ανταποκρίθηκαν θετικά οι εκπαιδευόμενοι και σε συνεννόηση με το Δήμο Δράμας αγοράστηκαν τα χρώματα. Σύντομα όμως διαπιστώθηκε ότι το πραγματικό πρόβλημα βρισκόταν στο εσωτερικό του χώρου. Έτσι η ομάδα έργου του ΣΔΕ προχώρησε σε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα παρέμβασης, εσωτερικά και εξωτερικά του χώρου, που περιελάμβανε τον καθαρισμό εστιών υγρασίας, το στοκάρισμα των τοίχων, την επάλειψη με αστάρι και το βάψιμο με τσιμεντόχρωμα. Για να έχουν διάρκεια αυτές οι παρεμβάσεις κρίθηκε απαραίτητο να επιδιορθωθεί και η στέγη, δηλαδή να αντικατασταθούν τα σπασμένα κεραμίδια και να στοκαριστούν τα ανοίγματα. Επιπλέον, για να υπάρχει μία ενιαία εικόνα στο χώρο ανακαινίστηκε με τον ίδιο τρόπο και η διπλανή κατασκευή που φιλοξενεί τις βρύσες του σχολείου.

Επειδή όμως, όπως λέει ο λαός, «τρώγοντας έρχεται η όρεξη» συνεχίσαμε τις παρεμβάσεις και σε άλλα σημεία της αυλής που έχρηζαν βελτίωσης. Έτσι επισκευάσαμε τη σιδερένια περίφραξη του κήπου, τρίψαμε τα παγκάκια, τα περάσαμε βελατούρα, και βάψαμε τόσο τα ίδια, όσο και τη μεταλλική τους βάση. Η τελευταία εργασία που επιτελέσαμε ήταν το ξεχορτάριασμα του κήπου και η φύτευση αρωματικών και θεραπευτικών φυτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκπαιδευόμενοι που βοήθησαν στην υλοποίηση του έργου δεν είχαν κανένα οικονομικό ή άλλο όφελος, αφού χρησιμοποιούν ελάχιστα το χώρο της αυλής και καθόλου τις τουαλέτες των παιδιών του δημοτικού. Το μόνο τους λοιπόν κέρδος είναι η ικανοποίηση που θα αντλήσουν από τη χαρά που θα προσφέρει το έργο τους. Άλλωστε με παρόμοιο σκεπτικό είχαν συνδράμει και πριν από 2 χρόνια στη δημιουργία του εργαστηρίου πληροφορικής του ΣΔΕ Δράμας, στο οποίο έχουν πλέον τη δυνατότητα να εκπαιδεύονται και οι μαθητές του Δημοτικού σχολείου.

Αναγνωρίζοντας τη σημαντική αυτή προσπάθεια, h Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας απέστειλε ευχαριστήρια επιστολή καιο Δήμος Δράμας απένειμε Έπαινο στην διεύθυνση του ΣΔΕ Δράμας και στους εκπαιδευόμενους που βοήθησαν στην ολοκλήρωση του έργου. Μπορείτε να αντιληφθείτε καλύτερα την αξία της δράσης αν περιηγηθείτε στο φωτογραφικό υλικό που αναρτήσαμε και το οποίο παρουσιάζει την κατάσταση που επικρατούσε πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την παρέμβαση.

Σχεδίαση - Ενημέρωση: Καριπίδης Νίκος (Διευθυντής του ΣΔΕ Δράμας)