Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ημέρα πένθους

Ημέρα πένθους σήμερα για τη Δράμα καθώς εκοιμήθη σε ηλικία μόλις 59 ετών ο μητροπολίτης της, Παύλος. Το ξαφνικό νέο μας βρήκε όλους απροετοίμαστους.

Σαν διευθυντής του σχολείου είχα την τύχη να τον γνωρίσω από κοντά όταν τον επισκέφτηκα στο γραφείο του, μαζί με τον υποδιευθυντή κ. Ταουσάνη. Σκοπός της επίσκεψής μας ήταν να τον ενημερώσουμε για την ύπαρξη του σχολείου μας και να του ζητήσουμε τη βοήθειά του ώστε να μεταφερθεί αυτή η ενημέρωση, μέσα από τους κόλπους της εκκλησίας, στους εκκλησιαζόμενους που θα ήθελαν να φοιτήσουν σε αυτό.

Τον ξανασυναντήσαμε στην έναρξη της σχολικής χρονιάς 2019-20 όταν τέλεσε τον αγιασμό στο σχολείο μας. Παρά το επιβαρυμένο του πρόγραμμα δεν προσπάθησε να αποφύγει αυτή την πρόσκληση. Αντίθετα έμεινε αρκετή ώρα μαζί μας, μίλησε με λόγια απλά και ζεστά προς τους εκπαιδευόμενους του σχολείου μας και στη συνέχεια ζήτησε κατ’ ιδίαν να ενημερωθεί για την πορεία του σχολείου μας. Στο σύντομο χρόνο που περάσαμε μαζί του ήρθαμε σε επαφή με έναν άνθρωπο μορφωμένο και κοινωνικά ευαισθητοποιημένο. Δυστυχώς δεν είχαμε την ευκαιρία να τον συναντήσουμε ξανά και να τον γνωρίσουμε καλύτερα.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει…

Φωτογραφικό υλικό από τον αγιασμό της σχολικής χρονιάς 2019-20 μπορείτε να βρείτε εδώ.

Σχεδίαση - Ενημέρωση: Καριπίδης Νίκος (Διευθυντής του ΣΔΕ Δράμας)